Árlista

A modern elektroinstaláció ára

Képzeljen egy zenekart, melyet a Loxone, mint karmester vezényel. Vagy egy centrális idegrendszert agyát. Olyat, ami minden egységet összehangol, hogy egy egységes szimfónia jöjjön létre. Ebben az esetben nem az ún. háztartási okos „játékokról“ van szó, hanem egy olyan otthonról, amelyik magától tudja mit kell tennie és teszi azt Ön helyett is.

Mennyibe kerül mindez?

A jobb átláthatóság kedvéért egy 120 m²- es családi ház példájára elkészítettünk Önöknek három általános árkalkulációt.

A kertes ház helyiségei folyosó, nappali konyhával, fürdőszoba, hálószoba, két gyerekszoba és garázs.

„Clever“ variáció

-33 funkció
Inteligens elektroinstaláció mindenkinek
2 929
57
 • Világítás
 • Biztonság
 • Fűtés
 • Központi funkciók
 • Egyebek

„Premium“ Variáció

52 funkció
Egy élménytelibb lakhatásért
4 974
15
Tartalmazza a „Clever“ variáció funkcióit és még sok mást
 • Világítás
 • Biztonság
 • Fűtés
 • Árnyékolás
 • Központi funkciók
 • Egyebek + még több funkció

„Exclusive“ variáció

74 funkció
A stílus, a kényelem és az önállóság csúcsa
13 532
65
Tartalmazza a „Clever“ a „Premium“ variációkat és még több funkciót
 • Világítás
 • Biztonság
 • Fűtés
 • Árnyékolás
 • Multimédia
 • Belépés
 • Központi funkciók
 • Egyéb+ még több funkció

„Clever“
variáció

Ha a költségvetése kicsit szűkös, de a lakóhelyétől egy kis önállóságot várna el és tetszene ha a gépei és berendezései között valódi összhang lenne. Akkor az Ön számára a legmegfelelőbb az alapcsomag, a leggyakrabban használt funkciókkal. Előnye, hogy bármikor beújíthat egy plusz funkciót vagy lecserélheti a már meglévőt és más csomagokból is választhat.

„Clever“ variáció funkciók

33 funkció

Világítás

Ha a helyiségben mozgást érzékel vagy ha nem elegendő természetes fény jut be, a lámpák automatikusan felkapcsolnak.

A szisztematikus megvilágításának köszönhetően, még az Ön távollétében is, a ház úgy viselkedhet, mintha Ön otthon lenne, még akkor is ha Ön éppen nyaralni volt. Ez a szolgáltatás is jelentősen hozzájárul a ház biztonságához.

Amint a házat éjszakai üzemmódra állítják, a hangjelzés helyett a fények villognak ha valaki csenget. Így a látogató jelezheti, hogy megérkezett és a csengő hangja nem ébreszti fel a gyerekeket.

A helyiség elhagyása után a rendszer automatikusan lekapcsolja a lámpákat.

Az egész házban a világítás mindig önállóan és központilag is az Ön ellenőrzése alatt áll. A mobil alkalmazásnak köszönhetően mindig áttekintést kaphat arról, hogy melyik szoba világít és hogyan. Ha szükséges, bármikor megváltoztathatja a világítást vagy lekapcsolhatja a lámpákat.

Biztonság

Ha veszélyezeteve érzi magát, bármikor használhatja a Pánikgombot. Egyszerűen tartsa lenyomva a megadott gombot, hogy riasztást indítson az egész házban.

Ha elhagyja a házat, késleltetve ugyan, de teljes őrzés alá kerül – Ami azt jelenti, hogy a rendszer észleli az esetleges ablak kifeszítését (ha az ablakon elhelyezett érzékelők a rendszer részei) és a helyiségben való mozgást is. Éjjel ha a házban tartózkodik, a biztonsági rendszer korlázotott az ablakok érzékelőire így Ön nyugodtan közlekedhet a házban.

Az egy kötelezően beszerelt detektoron kívül, minden helységben lesz egy rejtett hőmérő szenzor a Loxone Touch kapcsolókban. Ezeknek köszönhetően a rendszer bármelyik helyiségben érzékelheti a tüzet és életet menthet. Elindítja az események klasszikus forgatókönyvét, amikor az egész házat bevonja a riasztásba, és emellett kikapcsolja a rekuperációt a fulladás elkerülése végett.

Ha bármilyen szokatlan helyzet adódna Ön tudni fog róla, még ha nem is tartózkodik a helyiségben. Mobiltelefonájra ( ha internethez van kapcsolva) azonnal értesítés érzkezik, hogy pontosan mi és a ház melyik részén törénik vagy a Loxone fel is hívhatja Önt, még ha nincs is on-line (fizetett szolgáltatás az ún. Loxone Caller). De nem csak Önnek, bárhová irányíthajta hívását, ahová csak szeretné. Így azonnal reagálhat az adott helyzetre.

Természetesen az Ön adatait, mikor,hol, mi történt, elmenti, így később is felhasználhatja ezeket.

Előfordul, hogy távozás után még valamiért vissza kell fordulni, valamit elfelejtett. A késleltetett riasztás funkciója ezt is lehetővé teszi, időt hagy Önnek ilyen esetekre is.

A klasszikus ház egy betörés elleni riasztóval van felszerelve és riasztás esetén szirénázik. A Loxonnál riasztás esetén az egész ház bekapcsolódik. A villogó fényektől kezdve, az árnyékoló technika felhúzásán, a hangrendszer  és a sziréna bekapcsolásán át egészen a segítség telefonon történő hívásáig. ( a hanghívás online fizetett szolgáltatást igényel, az ún. Loxone Caller- t)

Egyéb

Minden Loxone Touch kapcsolóba hőmérő és páratartalom mérő van beépítve. Ezeket az adatokat a statisztikába építve bármikor újra felhasználhatja. Úgyszintén hasznos funkciókat állíthat be, amelyikek télen figyelmeztethetik Önt a páratartalom csökkenésére.

Az alap konfigurációban a rekuperáció aplikáción keresztül történő irányítása és az előkészítő program segítségével, természetes. Az irányításhoz 0-10 V,  feszültséggel kell számolni, mellyel a legtöbb rekuperációs rendszer el van látva.

A licensjogot és minden más aktualizációt ingyenesen tartalmaz a Task Recorder. Az Ön Loxone  inteligens házát irányíthatja akár Android, iPhone, iPad, Mac, Windows, Linux vagy egy átlagos intertnet kereső segítségével.

A rendszer figyelmeztetheti Önt a fontos vagy a kritikus állapotokra és eseményekre.

Az intelligens ház irányítása még sosem volt ennyire egyszerű és minden helységben egyforma. A villanykapcsolók sora helyezett minden helyiségben elég egy: a Loxone Touch.

Van olyan amit állandoan meg kell csinálnia? Automatizálja! A Loxone App-ban egy erős eszköz elérhető, melyben saját szabályait hozhatja létre.

Az app segítségével bármilyen funkciót irányíthat, de mi történik ha szeretné később végrehajtani? Ezért van a Task Recorder. Elég az utasításokat megadni, meghatározni az időt és a dátumot, ezeket az utasításokat a Loxone végrehajtja Ön helyett.

Fűtés

A kívánt hőmérséklet beállítása minden egyes helyiségben lehetséges külön időben, melyeket meghatározott. A Loxone rendszere minden helyiségre külön – külön számítást végez az elmentetett adatok alapján, melyeket az applikációban megadott. Mindez a drága, bonyolult és kevésbé eszétikus falon elhelyezhető termosztát helyett.

A Loxone rendszere mindig tanul és alkalmazkodik az Ön szokásaihoz. Ennek köszönhetően képes a hőmérséklet szabályozására reagálni és számos környezeti hatásra és szempontra is, mint például a fűtés módja, a helyiségek kihasználása vagy a belső hőmérséklet.

Ha hirtelen vendégek érkeznek Önhöz, nem kell a hidegben ülniük. A Loxone Smart Home tudni fog róla a mozgás alapján és a fűtés vagy a hűtés ideje kitolódik a beállítástól függetlenül. Önnek nem kell törődni semmivel.

Fűteni,  csak úgy ki az utcára nem érdemes és ezt tudja az Ön okos háza is. Amint a helyiségben nyitott ablakot érzekel, automatikusan elzárja a fűtést. (Ehhez szükséges az ablakokra való érzékelők beszerelése is).

Remek segítség, ha Ön 3 vagy annál több napra marad távol az ingatlantól. Nem kell körbefutkosnia az összes helyiséget és beállítgatni a termosztátokat ( esetleg a kazánt). A Loxone megoldja ezt Ön helyett és vigyázz rá, hogy az ingatlan ne fagyjon be.

Szereti Ön a statisztikákat? A Loxonnal ez sem jelent gondot. Önnek mindig kéznél lesznek az előző időszak fűtési adatai, melyekhez bármikor visszatérhet és felfedezheti a megtakarítás lehetőségeit.

A Loxone képes alkalmazkodni ha az Ön heti programja megváltozna. Számol az ünnepekkel, amikor Ön több időt tölt otthon és nem engedi, hogy megfaggyon a lakásban.

A fűtésmentes időszakban a fűtőszelepek nem mozognak és fennáll annak a veszélye, hogy beragadhatnak. A gyártók általában rendszeres mozgási intervallumokat írnak elő ennek elkerülésére. Loxone erre is gondol Ön helyett és betartja ezt az intervallumot, hogy a fűtési szezon elején Önt ne érje kellmetlen meglepetés.

Probléma esetén a Loxone értesíti Önt, például, ha problémát észlel a rendszer nyomásában, vagy ha a rendszer nem rendelkezik elegendő fűtőteljesítménnyel.

Üzemmódok, naptárak, adminisztráció, ellenőrzés. Mindezt külön minden helyiségben és egyaránt  központilag is az egész házban.

Loxone App használatával a fűtés mindig könnyen és egyértelműen ellenőrzés alatt áll.

Központi funkciók

A Loxone rendszere a nyitvafelejtett ajtókra és ablakokra az applikáció segítségével mindig időben figyelmezteti Önt.

Lefekvés előtt rendszeresen ismétli ugyanazokat a tevékenységeket, mint  például a lámpalekapcsolást, a riasztó bekapcsolását vagy lejjebb veszi a fűtést. A Loxone mindezt magára vállalja Ön helyett.

Hasonló tevékenységek, amelyeket lefekvés előtt kell megtenni, várnak Önre mielőtt elhagynák a házat. Loxone rendszer a segítségére lesz, hogy Ön nyugodtan indulhasson el otthonról.

Nyaralás, alváshoz való felkészülés, partik, …, mindig ugyanaz a forgatókönyv, mindig rutin feladatok. Takarítson meg időt és élvezze.

„Premium"
variáció

Otthonát elsőosztályú gépekkel szerelte fel és szeretné őket megfelelően használni? Hagyja magát elcsábítani a Premium variáció funkcióival. Az ön otthona végre önállóan gondoskodik saját magáról. Így ön gőzerővel élvezheti a szabadságot és teljes mértékben számíthat erre az új, automatizált rendszerre.

Prémium variáció funkciói

Tartalmazza a Clever variáció 33 funkcióját és még ezen felül az alábbi funkciókat

Világítás

Nem mindig  vágyik az ember a lámpa teljes fényerejére. Reggel, alvás előtt vagy relaxáció közben értékeli a tompított fényerőt, munka közben pedig a teljes világosságot. A Loxone segítségével a világítási hangulatoknak köszönhetően a tompított fények gyorsan és kényelmesen, vagy akár teljesen automatikusan vezérelhetők.

Ha a ház éjszakai módban van, a kiválasztott világítás ha mozgást érzékel, csak tompított fényerővel gyullad fel az adott helyiségben ( esetleg más színnel). Ez biztosítja a kényelmes áthaladást vagy a helyiség működését, de Önt nem vakítja el a fény.

Készenléti vezérlés akár 6 egyszínű LED-csík áramkörére.

Loxone lámpák a folyosón és a fürdőszobában

Árnyékolás

Elég egyetlen érintés a rolók és árnyékolók behúzásához.

Az Ön árnyékoló rendszere önállóan irányítja magát az Ön szükségletei szerint a nap 24 órájában. A maximum természetes fényt engedi be a házba, de ha a túlmelegedés veszélye áll fent, a lamellákat úgy fordítja, hogy a kívánt hőmérséletet  meg tudja tartni az Ön beavatkozása nélkül.

Például, ha fája van a kertben, akkor a rendszer tudhat róla. Figyelembe fogja venni az árnyékot, és szükségtelenül nem árnyékolja el, amikor erre nincs szükség.

Amint a nap nem süt be az ablakon, kiválaszthatja, hogy mi történjen ezután. Az árnyékolótechnika vagy felhúzodik, vagy ugyanabban a helyzetben marad, vagy teljes árnyékot csinál.

Az árnyékolók viselkedését az Ön igényei szerint választhatja meg. Vagy jobban behúzódnak a nagyobb hűtési hatás elérése érdekében, vagy ha inkább több fényt szeretne, akkor a maximális fényt engedik be anélkül, hogy Önt vakítaná a fény.

Az alkalmazás ablakait egyetlen helyről vezérelheti, és megnézheti azok aktuális állapotát, még akkor sem, ha nem otthon.

A ház mindig a természeti erőforrások maximális kihasználását részesíti előnyben: nyáron az árnyékolás megakadályozza a túlmelegedést és spórol a légkondicionálóval, télen pedig a fűtést takaríthatja meg.

Az árnyékoló technika egy meghatározott időben felhúzódhat és nappali fényt engedhet Reaktivácia pri odchode z miestnosti alebo z domu

Ha manuálisan beavatkoztunk az árnyékolásba, és ezzel kikapcsoltuk az automatizálást, akkor a ház vagy a helyiség elhagyásakor újra aktiválódik és gondoskodik ugyanúgy a házról.

Ha a szél sebessége meghaladja a kockázati határértéket, akkor a rendszer felhúzza a redőnyöket biztonságos helyzetbe,hogy ne keletkezzen kár bennük.

Abban az esetben, ha fennáll az árnyékolástechnika befagyásának veszélye az időjárási körülmények miatt, leblokkol, hogy a meghajtóban ne keletkezzen kár és ne menjen tönkre.

Egyéb funkciók

A reggeli ébredés most sokkal kellemesebb és természetesebb. A helyiség lámpái fokozatosan kapcsolódnak fel, és a redőnyök felemelkednek. Később, egyre növekvő hangerővel kedvenc rádiója vagy zenéje is bekapcsolódhat az ébresztésbe, amennyiben a ház multimédia rendszerrel is felszerelt.

Ha közeledik az eső, akkor a rendszer tudni fog róla.  Ha elektromos ablakok vannak beszerelve, akkor maguktól bezáródhatnak.

Az alkalmazásban láthatja az időjárás előrejelzést, amely pontosan az Ön helyzetére van kiszámítva. A ház ezeket az információkat felhasználhatja például az öntözés és a ház egyéb funkcióinak automatizálására. (Fizetett időjárási szolgáltatást vagy Loxone meteorológiai állomást igényel.)

„Exclusive“
variáció

A technológiák teljes kapcsolatát szeretné házában vagy lakásában, mivel a modern berendezésekbe történő nagyberuházások kivételes szintű függetlenséget és tökéletességet igényelnek. Az innovatív automatizálás multiroom audiorendszer, video kaputelefon, hozzáférési rendszer vagy színes fényforrások formájában csak egy példa arra, amit az Exkluzív csomag adhat Önnek.

Az Exclusive variáció funkciói

Tartalmazza a „Clever“ a „Premium“ variációkat és még több funkciót

Világítás

A színeknek nemcsak esztétikai funkciójuk van. Befolyásolják jólétünket és produktivitásunkat is. A hangulat megváltoztatása a szobában remekül szolgál a színes világítás. Különböző forrásokat kombinálhat, a vezérlés továbbra is ugyanolyan egyszerű: Gombnyomásra elindítja a különböző előre beállított fényeket, így nem kell minden egyes váltás között minden egyes fényt külön-külön beállítania. Könnyen kezelhetik az idősebbek vagy akár a gyerekek is. Nincs több olyan kapcsoló, amelyet senki sem tud irányítani.

Éjszaka ha csak leteszi a lábát az ágyról máris aktiválódik a tompított éjszakai fény, amely elég a tájékozódáshoz, nem vakítja Önt el és nem ébreszti fel a családot. Miután Ön visszatér a helyiségbe a fények automatikusan lekapcsolódnak.

Loxone függő lámpák a konyhaasztal felett (2 db)

Kültéri kapcsoló világítás

Belépés

Ha valaki becseneget az ajtón, Ön tudni fog róla, még ha nem is tartózkodik a házban. Láthatja az alkalmazásban, beszélhet, és esetleg az ajtót is kinyithatja.

A Remote Airrel vagy a kapcsolók segítségével bárhol, bármikor, könnyen kinyithatja és bezárhatja a garázskaput. Érkezéskor a garázskapu kinyitásával a riasztórendszert is kikapcsolhatja.

Kódbillentyűzet segítségével,  könnyen beállítható korlátozott érvényességű numerikus kóddal vagy NFC kulcstartóval juthat be a házba.

Könnyen létrehozhat egy ideiglenes kódot a szomszédok számára, akik az nyaralások ideje alatt öntözik a virágokat.

Multimédia

Egyidejűleg különböző vagy ugyanazt a zenét játszhatja a ház helyiségeiben. Csak egy univerzális rendszerre van szüksége.

Amikor belép a helyiségbe, a tökéletes hangulatú zene automatikusan elindul. Reggelente a konyhában lehet valami energikus, pihentető a nappaliban, madarak csicsereghetnek a fürdőszobában. De éjjel egy inteligens ház tudja, hogy nem kell senkit felébresztenie.

Rendkívül gyors és egyszerű zeneirányítás, amely mindig kéznél van: változtassa meg a hangerőt, kapcsolja be, kapcsolja ki és változtassa meg a zene forrását.

Az alkalmazásban benne van minden lehetőség , hogy a multiroom audiot bárhol tudja irányítani.  Készíthet lejátszási listákat, összeköthet zónákat és még sok minden más is a rendelkezésére áll.

A Loxone Music Server segítségével internetes rádiót (TuneIn szolgáltatás), a Spotify streaming szolgáltatásból származó zenét, az AirPlay-t használó Apple-eszközökről vagy a 1024 GB kapacitású helyi tárolóeszközökről játszhat le.

Ha valamire a ház fel kell hogy hívja a figyelmét, a szöveg-beszéd funkciónak köszönhetően tudja ezt Önnel közölni. Például, ha elhagyja a házat és nyitva hagyta az ablakokat, figyelmeztetni fogja Önt

A Loxone felismeri, hogy Ön bekapcsolta a TV-t. Ha szeretné,a beállításokban megadhatja,hogy  akkor abban az időben kapcsolja ki a zenét abban a helyiségben.

A különféle médiaeszközöket automatikusan vagy az alkalmazáson keresztül vezérelheti. Például a kilépéskor kapcsolja ki a TV-t otthonról vagy lefekvéskor.

Akár kapucsengőként  is szolgál, és bármilyen dallamot lejátszhat a hangszórók által megadott helyiségekben. Alvás közben a csengést villogó fények válthatják fel.

Riasztás (betörés, tűz, vízszivárgás) esetén az intelligens ház a hangjelzést  figyelmeztetésre használja.

Amikor elhagyja a házat és éjszaka, az audiorendszer energiatakarékos üzemmódra vált, hogy ne pazarolja az energiát. Egyidejűleg különböző vagy ugyanazt a zenét játszhatja a szobájában. Csak egy univerzális rendszerre van szüksége.

Egyéb

Az alkalmazásban vagy e-mailben közzétett szokásos push értesítések mellett a ház telefonos hívással értesítheti Önt. Ha Ön külföldön tartózkodik, internet- vagy bármilyenmás adat és hálózat hozzáférés nélkül is felhívja Önt korlátozások vagy kiegészítő díjak nélkül.

A hagyományos füstérzékelőkkel ellentétben a Loxone készüléke teljesen integrált. Tehát riasztás esetén Ön mindenről értesítve lesz. Ha nem tartózkodik otthon, a redőnyök fehúzódnak, bekapcsol a sziréna az egész házban, és ki kell kapcsolni a rekuperáció, hogy megakadályozzák a füst terjedését a házban.

Elegáns ébresztőóra, kiegészítő fény, irányító eszköz  és külső hőmérséklet-jelző a hálószobában az éjjeliszekrényen – ez a Loxone Touch Nightlight.

A prémium minőségű  üveg érintőgombbal ellátott kapcsoló nem csak ránézésre kellemes, de funkciójában is hasznos lehet. Felülete kellemes tapintású, és szennyeződés sem marad rajta. Bónuszként  akár hangulatvilágításnak is használhatja.

Personalizovaný návrh a cenová ponuka zdarma

stačí ak nám pošlete Váš pôdorys domu na hrabovsky@hanna.sk, prípadne pomocou formulára