Mi történik áramszünetkor ?

Mi történik áramszünetkor ?

Mi történik, ha áramszünet van egy okos otthonban? Ezt a kérdést talán feltette már aki komolyan gondolkodik az intelligens rendszer otthonába való beszereléséröl.

Tehát tisztázzuk, hogy valójában hogyan néz ki egy ilyen esetlegesen adódó helyzet.

Mi történik egy intelligens otthonban áramszünet esetén?

Nem robban fel, az ajtó nem csapódik be, nem ejti csapdába a lakókat.

Pontosan úgy történik minden, mint egy klasszikus elektroinstalációnál: a lámpák kialszanak, az elektromos redőnyök nem működnek, a TV nem működik – röviden, nincs áram. Amint elindul, minden helyreáll és minden működni fog. Újra beállítja az aktuális időt a sütőn és a mikrohullámú sütőn és minden megy tovább.

Smart home loxone

Be vagy kijutok az intelligens otthonból áramkiramaradás esetén?

Ha elektronikusan vezérelt zárral, bejárati kapuval és garázsával rendelkezik, akkor a hazafelé vezető út kellemetlen. Elektromos áram nélkül kívülről nem nyithatja ki a garázst (csak belülről kézi biztosítékkal). Ugyanez vonatkozik a kapura – nincs áram, és nem működnek a távirányítók vagy az alkalmazások. Végül is nincs semmi köze az intelligens otthonhoz (az autót sem hibáztathatja ha nincs megtankolva).

Rosszabb lehet a helyzet az elektromos zárral rendelkező ajtókkal. Csak kulccsal nyithatja meg őket. Ezért jobb, ha van tartalékkulcs valahol. A kiút mindig könnyebb. Belülről, még elektromos zár esetén is a kilincs vagy fogantyú továbbra is működik (biztonsági előírások). A garázs és a kapu kézzel nyitható.

Az áramkimaradás bosszantó lehet. Mindannyian egyetértünk ebben. Másrészt Európában élünk, és ez nem mindennapi része az életünknek. Örülünk, hogy kritikusan gondolkodunk, de sokan nem is veszik észre ezeket az 5 perceket egy év alatt, mert vagy alszunk, vagy otthon sem vagyunk.

Pozadie odchod